Idővadászat – Időrablók tettenérése 1


calendar-31952

“Azok, akik nem rendelkeznek kitűzött célokkal, mindörökre arra ítéltetnek, hogy azokat szolgálják, akiknek vannak céljaik”

Brian Tracey

Rangsor

Amíg nem látod világosan, mi a fontos számodra, honnan tudhatnád, hogy elfecséreled-e az idődet? A múltkori történet elolvasása után talán már Te is rájöttél, miért nem volt Julinak (nevezzük így “hősnőmet”) fontos, hogy önmaga számára is biztosítson időt. Az “Énidő” jelentősége csak akkor mutatkozik meg számodra, ha annak egy jelentős részét álmaid, céljaid megvalósítására fordítod.

“Nem tudom, mit akarok!” – hallom oly sokszor. Megértem, mert én is megéltem számtalanszor, hogy bár mélyen legbelül ott pislákolt bennem a vágy, nem hagytam felszínre törni, mert féltem a kudarctól, attól, hogy elveszíthetek miatta valamit, vagy valakit. Könnyebb volt megmagyarázni, kifogásokat keresni, vagy egyszerűen csak eltemetni. Általában olyan önkorlátozó hiedelmek* miatt tesszük ezt, amelyeket, ha felismerünk, rájövünk, hogy a többségük nem valós.

Nos, ha vannak céljaid – és most ne feltétlenül világmegváltó célokra gondolj, hiszen a rendszeres testmozgás, a pihenés, a tanulás legalább olyan fontos lehet, mint egy ötlet, egy vállalkozás megvalósítása -, akkor a számodra elsőbbséget jelentő tevékenységek listája már könnyedén összeállítható.

Írd tehát össze az öt, számodra legfontosabb dolgot, tartsd észben és világosan fogod látni mivel kell töltened a megteremtett szabadidőd.

Ez az első lépés, amellyel visszaszerezheted a kontrollt az idő felett.


Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Egy kis gondolat “Idővadászat – Időrablók tettenérése