Idővadászat – Időtöltésleltár


clock-163202

 

“Minden nap 24 óra adatik meg nekünk és semmit sem kell fizetnünk érte.”

 Időtöltésleltár

Egy izgalmas felfedezésre invitállak. Az elkövetkező 4 nap (2 munkanap, 2 szabadnap – ennek a felosztásnak jelentősége van!) tökéletesen alkalmas arra, hogy akár rögtön el is kezd. Írd össze a nap végén, hogy aznap mivel foglalkoztál. Nem szükséges percről percre, elegendő csak órás időszakokra lebontva feljegyezni a tevékenységeidet. Ha kész a leltár írd minden tevékenységed mellé, hogy az számodra mennyire volt hasznos. A hasznosságot a korábbi lépésben felállított saját rangsorod szempontjából ítéld meg (lásd Idővadászat – Időrablók tettenérése).

Mennyire meglepődsz majd, amikor felismered, hogy számos időrabló és számodra haszontalan dolog tölti ki napjaid egy, akár jelentős részét?

Nos ezek azok a percek, vagy órák, amelyeket lépésről lépésre kiiktathatsz, vagy amelyekkel lehetőségként élhetsz. Ha például vezetőként rendre olyan adminisztrációs, szervezési, vagy egyéb feladatot végzel, ami értékes perceket von el valódi vezetői feladataidtól, gondold át kinek delegálhatod. Lehet, hogy épp ezzel motiválod a munkatársadat, aki végre fontosnak, hasznosnak érezheti magát?

Miután átszervezed a napirended – és ezzel valójában megszokott rutinjaidat – , ne lepődj meg, ha pillanatnyi zavar keletkezik az életedben. Minden változást természetes módon követ a “káosz” érzete, de aztán helyükre kerülnek a dolgok és újra beáll a “rend”, ám minőségileg egy magasabb szinten. Ha a zűrzavar még a korábbinál is nagyobb lesz, tekintsd azt a változás velejárójának, és elbizonytalanodás helyett tarts ki elhatározásod mellett.

A korábbi példára visszatérve, talán átmenetileg több időt vesz igénybe, hogy a feladattal megbízott munkatársadat képbe hozd, de hidd el, hosszú távon bőven megtérül majd.

Talán már Te is rájöttél a lényegre. Nem találunk időt valamire, mi teremtjük meg azt!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.