Idővadászat – Hölgyválasz


Időtakarékos ötletek egy elfoglalt üzletasszonytól

Hölgyeim! Mit tanulhatunk egy amerikai startup cég vezetőjétől?

Julie Siegel egy sikeres amerikai fehérnemű és sportruházat gyártó vállalkozás alapítójánál és kreatív igazgatójánál, a következő 4 trükk vált be a legjobban:

  • Viselj egyenruhát!

Hiába készítettem ki előző este a másnapi ruhámat, reggel mégis tanácstalanul állok a szekrény előtt. “Te jó ég! Majd elfelejtettem, hogy ma egy fontos tárgyalásom lesz! “Jeans day” ide vagy oda, mégsem vehetek ma fel farmert!” És kezdődik a lázas keresgélés. “Neem, ez a felső nem illik ehhez a szoknyához! A másik kosztümömet pedig a múltkor lekávéztam! Oh, mindjárt elkésem!”

Ismerős?

Nos, ha klasszikus színeket, mondjuk szürkét, barnát, kéket vagy feketét választunk és üzleti öltözékünk darabjait eleve úgy vásároljuk meg, hogy bármelyik passzol bármelyikhez (mix and match), akkor nem kell sokat válogatnunk, bármelyik variáció tökéletes lesz. Csak a cipőt kell kiválasztanunk. Nos azért ennek időigényét se becsüljük le! (szerk. megj.)

  • Időzítsd az üzleti megbeszéléseidet reggelre!

Mennyivel lendületesebben indul a nap, ha az üzleti megbeszéléseidet a napindító kávéd elfogyasztására időzíted! Ez nemcsak a reggeli rutinod gyorsítja föl, de ezt követően azzal a felemelő érzéssel indulhatsz az irodába, hogy valami fontosat máris elintéztél és a koffein adagodat is magadhoz vetted. Hát nem nagyszerű!

  • Lehetőleg ne ajánlj fel üzleti ebédet senkinek!

Nem túl szerencsés szétvágni a napodat egy üzleti ebbéddel, amelybe ráadásul az időfecsérlő utazás idejét duplán kell bekalkulálnod. Sokkal ésszerűbb és hatékonyabb ezeket a megbeszéléseket a nap kezdetére, vagy a munkaidőd végére időzíteni.

  • Adj meg időlimitet a beérkező leveleid feldolgozására!

Julie kedvenc trükkjét mégis David Allen nagysikerű “Intézz el mindent!” című könyvéből merítette. “Állíts be egy 2 perces időlimitet a beérkező emailjeid elintézésére!” Vagyis, próbálj meg minden leveledet 2 percen belül megválaszolni. Amit ennyi idő alatt nem sikerül elintézned, azt tedd félre! Csak próbáld ki, milyen jó érzéssel tölt el, ha látod, hogy olvasatlan leveleid száma rövid idő alatt látványosan megfogyatkozott.

 

Néha a legegyszerűbb trükkök tudnak a leghasznosabbak lenni. Neked milyen trükkök váltak be?

 

Időtakarékos ötletek egy elfoglalt üzletasszonytól

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.