INNOVATÍV VEZETÉS – Hogy jön ide a foci?


Foci


 

Csináld ugyanazt másként

Kis hazánkban alig van ember, aki ne szeretné a focit. Ha nem is feltétlenül a magyar csapatokért rajongunk, de egy-egy kedvelt olasz, portugál, brit vagy dél-amerikai klub mérkőzésére még a legelfoglaltabb ember is szorít időt.

De hogy jön ide a foci? Hamarosan kiderül…

Nézzünk például egy válságban lévő vállalkozást.  Kiszálljak vagy csináljam tovább? Folytassam, de hogyan?

Amikor azt hiszed nincs eszközöd egy nehéz helyzet megoldására, vagy választ keresel, gondold végig, honnan tudsz mintát venni, életed egy másik területéről milyen tapasztalatot, készséget, tudást tudsz bevetni.

Talán a legegyszerűbb a saját hobbidat, a szabadidőben végzett tevékenységeidet sorra venni. Van olyan közülük, amiben jó vagy, esetleg valaha jó voltál?

Itt van például a foci. Az eredményes focista sem adja fel az első kudarcnál. Az edző utasítását követve, speciális étkezéssel, edzéssel, más taktikával a legjobb forma elérésére törekedve újra és újra megpróbálja, amíg végül sikerül teljesíteni a kitűzött célt.

A csapatsportokban cserélgetik a szerepeket. Aki eddig hátvéd volt, az most csatár lesz. Különben honnan derülne ki, hogy ki miben a legjobb? Vagy váratlanul behívnak meccs közben valakit a kispadról. Talán vendégjátékossal hoznak be új stílust, rázzák fel a régi játékosokat. Esetleg edzőt cserélnek, befektetőt keresnek… és még folytathatnám.

A szurkolók mindig tudják, mit kellene a csapatkapitánynak, a bírónak tennie. Próbáld ki, mi lenne, ha a pályáról a nézőtérre ülnél és onnan figyelnéd a meccset? Máris kívülről szemlélheted az eseményeket. Mit üvöltenél be a pályára, vagy a kispadon ülőknek? Hogyan elemeznétek ki a haverokkal a legutóbbi meccset?

Csak néhány lehetséges kérdés, ami inspirálhat.

A minta tehát adott, a tapasztalat is segít. Némi kreativitással az eszközök is alkalmazhatók.

Ismerek még néhány izgalmas sportágat, amely szintén adhat remek ötleteket. Rövidesen ezeket is megosztom Veled.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.