PROJEKTMENEDZSMENT – Az Agilis, a Vízesés meg az ujjal mutogatás


PicsArt_01-30-10.23.24

Melyik a jó projektmenedzsment módszertan?

Aki még hisz a csodákban és azt gondolja, hogy létezik a tuti projektmenedzsment módszertan, ami mindig és minden esetben beválik, annak csalódást fogok okozni.

Vannak, akik a Vízesés projektmenedzsment módszertanra esküsznek, amely szerint addig nem kezdhető el a munka, amíg a megrendelő pontosan meg nem határozza a követelményeket. Ha a végeredmény mégsem okoz osztatlan örömet? Nyugodtan mutogathatunk az ügyfélre.

Emlékszel még, amikor a Te házad épült? Volt egy kép a fejedben arról, hogy mit is szeretnél. Álmodtál csodaszép és különleges kör alakú tornyot, íves ablakokkal. Aztán jött a tervező és azzal a félreérthetetlen mosollyal a szája szegletében elmondta, hogy ilyen ablakot nem gyártanak, a könyöklő pedig tényleg teljesen esélytelen, legfeljebb egyedileg rendelheted meg, ami drága és sokáig tart. Nem beszélt le, dehogy. Csak “gondold meg”. És te meggondoltad, a kompromisszum megköttetett. Ám amikor jött a kivitelező, közölte, hogy hát azt, ami a terveken szerepel, azt nem lehet megcsinálni.

Majd mikor azt próbáltad összeszámolni, hogy hány és milyen konnektorra, kapcsolóra, meg mit tudom én mire van szükség? Ha szerencséd volt, mert normális volt a villanyszerelő és adott néhány jótanácsot, még akkor is valahogy végül mégsem tudtad a műszaki kütyük mindegyikét bedugni, ugye?

No és amikor a kivitelezők vezetője széttárta a kezét, amikor megkérdezted, hogy mikor jönnek végre a burkolók, mert addig a festők sem tudnak dolgozni? Végre a festés befejeződött, amikor kiderült, hogy a riasztórendszer miatt vésni kell a falakat. Hol van már az eredetileg ígért befejezési határidő? Hónapokkal később még mindig nem látszott a vége.

A pillanat, amikor beköltözhettél új otthonodba, vajon tényleg boldog volt? Vagy azon agyaltál, hogy miért nem ragaszkodtál mégis az elképzelésedhez? Esetleg megesküdtél, hogy soha többet?

 

Az Agilis projektmenedzsment módszertan hívei “a gyorsan csináljunk valami olyasmit, amit az ügyfél szeretne, mutassuk meg, aztán reszelgessük, amíg végül tényleg olyan nem lesz” elvet követik, ami feltételezi a folyamatos aktív kapcsolatot a megrendelővel. No, ez már kicsit jobban hangzik. Legyünk agilisak, rugalmasak, kezeljük jól a változásokat! Kérdem én, hány olyan igazán rugalmas és hatékony szervezet van, amelyik párhuzamosan futó, vagy egymástól függő projektek esetében az ehhez szükséges erőforrásokat, kompetenciát magas szinten összehangolva, az idő és költségkereteket tartva ezt valóban meg is tudja valósítani? Itt ki is mutogat kire? A projektvezető a szponzorra, vagy fordítva? Netán az ügyfélre is, ha ő nem tud rendelkezésre állni, amikor kellene? De leginkább a végeken harcolókra, mert nem tudnak többfelé szakadni.

 

Oké, kérdezheted, hogy akkor hogyan csináljuk. Én azt gondolom, nincs csodaszer, legfeljebb néhány alapelv, amelynek mentén a saját projektmenedzsment módszertanodat kidolgozhatod. A legfontosabbak az alábbiak:

  • Egyetlen biztos dolog, a változás, ezért a változásokra való reagálás folyamatát építsd be a szervezeti kultúrába, a működésbe.
  • A vezetők és a munkatársak ismerjék a célt és kapják meg a szükséges információt, hogy feladatukat önállóan végezhessék. Fontos, hogy a cél elérésére motiváltak is legyenek.
  • A rendszeres, akár napi szintű kommunikáció kulcsfontosságú a projekten belül, az ügyféllel, és valamennyi érintett féllel.
  • A tervezés a projekt teljes terjedelmére csak nagyvonalú legyen. A részletes tervezés olyan kisebb feladatcsomagokra irányuljon, amely az ügyfél számára bemutatható, tesztelhető produktumot eredményez.
  • Ha a szervezet több projektet is visz párhuzamosan, működtessen projekt portfólió menedzsment rendszert, amely ezek összehangolását meg tudja valósítani.

Ami működőképes és bevállt az ismert és alkalmazott projektmenedzsment módszerekből a feladatra testreszabott módon beépítheted, miközben szemmel tartod a fenti alapelveket. Ha mégsem sikerül? Ezúttal fogd a nyuszira! Tudom, azzal nem mennél sokra, de az összegyűjtött tapasztalataid alapján a saját módszertan folyamatosan finomítható. Azt előre csomagolom, hogy ez egy sohavégetnemérő történet lesz. Azt pedig mindig tartsd szem előtt, hogy az emberek csodákra képesek, ha ezt ki tudod hozni belőlük. De erről majd később. ..

Kozér Emőke

Siker coach

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.