MOTIVÁCIÓ – Belső motiváció erősítése


Tom Sawyer effektus és a belső motiváció

“Maga a vágy, hogy felfedezzünk valamit – még akkor is, ha nem sikerül -, éppen olyan érdekes, vagy talán érdekesebb, mint a feladatot eredményesen megoldani.”

“Ha azt szeretnéd, hogy egy fiú akarjon valamit, csak arról kell gondoskodnod, hogy az a valami nehezen elérhető legyen.”

Tom Sawyer

 

boys-33654

Ifjúkorom egyik meghatározó regénye volt a Tom Sawyer kalandjai. Titokban irigyeltem azokat a minden lében két kanál fiúkat és arról álmodoztam, bárcsak lenne bátorságom és lenne bennem elég furmányosság valami igazi csínytevéshez. Megsúgom…néha volt, de el ne áruld senkinek! Persze akkor még nem tudtam, egyszerűen csak megéltem, amit ma a saját támogató tevékenységemben kedvenc módszerként alkalmazok. A játékot.

A jóformán tanulatlan Mark Twain, eredeti nevén Samuel Langhorne Clemens  meglepődne, ha tudná, hogy pszichológusok ennek a bájos történetnek egy fontos esszenciáját később Tom Sawyer effektusként emlegetik, és terápiás munkájukban a belső motiváció metaforájaként használják.

Hogy is volt ez? Emlékszel még?

A nevelő nagynéni az iskolakerülő és csínytevő unokaöccsét a szombati szünetben büntetésül munkára fogja. Kerítést kell festenie, és amikor a fiúnak eszébe jut az aznapra tervezett játék, rászakad az élet reménytelensége. Első kísérlete, hogy ajándékkal rávegye a fekete házi rabszolgát a festésre, a néni ellenőrzésén kudarcot vall. Amikor azonban megjelentek a barátai, és elkezdték gúnyolni, Tom elhitette velük, hogy ez nem munka, hanem kitüntetés. Hamarosan könyörögtek neki, hogy festhessenek, sőt ajándékokat ajánlottak föl, ha átengedi a munkát. Tehát nem ő fizetett a munkáért, ahogy az szokás a nyugati kultúrában, hanem éppen fordítva. A büntetésből még „meg is gazdagodott”. Ráadásul elnyerte nagynénje csodálatát és megbecsülését.

Mi a történet tanulsága számunkra? Hogyan kapcsolódik ez a motivációhoz?

A belső motiváció és a jutalmazás

A történet tanulsága az, hogy a jutalmazás épp hogy kiolthatja a belső motivációt, míg a játékot munkává, a munkát játékká formálása erősíti azt.

Minden helyzetet meg lehet közelíteni más és más oldalról. Ha Tom Sawyer hagyta volna, hogy haragja elhatalmasodjon benne a kerítésfestést büntetésként éli meg, és a munka nehezére esett volna, a barátai gúnyolódása pedig csak növelte volna bosszúságát. Ám egy kis csavarral előnyt kovácsolt sanyarú és szorult helyzetéből így valódi élvezetté, kihívássá, játékká tette, nemcsak a maga, hanem gúnyolódó barátai számára is.

 

tom-sawyer-whitewashing-the-fence

A valóság ötven árnyalata

A valóság valójában a világ, a környezetünk, helyzetünk szubjektív érzékelése.  Az emberi elme azt képes megteremteni vagy éltetni, amiről valamiféle képpel (információhalmazzal) rendelkezik. A saját valóságunk nem objektív igazság. Ahogyan a kerítésfestés is lehet unalmas munka, amelyet büntetésként, lélekölőként élsz meg, lehet kikapcsolódás, kreatív munka, így pihenés és szórakozás. És ez általában már a Te döntésed. Értelmezéseddel pedig nemcsak saját hangulatodat befolyásolod, hanem a dolgok menetét is, így mások, pl. az alkalmazottjaid, gyermeked, stb. hozzáállását is.

Tom Sawyer effektus tanítása

Ismerd fel, hogy létezik a Tiédtől más értelmezési modell is. Nem kell továbbra is azt a hozzáállást választanod, amelyhez hozzászoktál, vagy amit rutinszerűen alkalmaztál.

Az eléd gördülő nehézségeket, fáradságokat, ha önként vállalod őket, szórakozássá, kívánatossá és hasznossá tudod átfordítani. Ez ad valódi belső motivációt a kihívásokkal való szembenézéshez, a rutinmunka elviseléséhez.

Ne felejtsd el a játékot, a játék örömét! Az mindig segít.

Léteznek még más igazán izgalmas módszerek, amely egy együttműködő csapat motivációs szintjét képesek eredményesen és tartósan növelni, legközelebb erről lesz szó.

Figyelmedbe ajánlom TAVASZ MEGÚJULÁS PROGRAMomat, amelynek egyik célja a belső motiváció játékos erősítése, olyan eszközök készségszintű alkalmazásának megtanítása, amely segítségedre lehet.

 

Kozér Emőke

Siker coach

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.