kreativitás

MOTIVÁCIÓ ÉS ENERGIA A CSAPATBAN


Motiváció eszközei

Játék, bizalom, kreativitás

“Nem az idő és az erőforrás, hanem az energia a csúcsteljesítmény üzemanyaga”

Loehr and Schwartz

Korábbi írásomban már bemutattam a FISH! módszert (http://www.aramlasbanlenni.hu/wordpress/2016/03/31/motivacio-szervezet-csapat-motivalasa/). Joggal kérdezheted…. jó, jó, de hogyan lehet ezt a gyakorlatban használni? Hogyan lehet a motivációt a FISH! segítségével fenntartani a napi rutinok során?

A FISH! egy olyan alap, amelyet szabadon alakíthatsz, a nyerő hármas: a játék, a bizalom és a kreativitás kombinációjával. Az eszköz, amellyel sikeresen motiválhatod csapatod és emelheted a csapatenergiát. Nézzük most meg ennek a három tényezőnek a működtetését, hatását és egymással való kapcsolatát.

BIZALOM

A bizalom a működés alapja. A bizalom felépítéséhez és erősítéséhez szükség van a sebezhetőség elfogadására, illetve bátorságra ahhoz, hogy merjünk kockázatot vállalni, merjük felvállalni a kudarc lehetőségét.

A kudarc maga a legkülönbözőbb reakciókat váltja ki az emberekből. A felelősségvállalás hárításától, a döntésképtelenségtől, az elszigetelődésig, vagy haragig. Miért? Félünk a kudarctól, az ismeretlenség sötét homályában való elveszéstől, olyan dolgoktól, melyeket sokszor nem is igazán tudunk meghatározni. A csoportban ki nem mondott félelem bénítólag hat. A félelmekről való beszélgetések létfontosságúak a kölcsönös megértés és az elvárások magabiztos megfogalmazásához és így az egymás iránti bizalom megalapozásához. Engedjétek el a hibázástól való félelmet, pusztán azzal, hogy beszéltek róla, azonosítjátok és nevesítitek azokat.

A kudarctól való félelem elengedésével és ezzel a sikerben való hit megerősítésével emelhetjük a csapat motivációját.

A félelemnélküliség alapvető a siker elérése érdekében. Fektessétek le a célokat és bízzatok küldetésetek sikerében!

 bizalom

JÁTÉK

Ha a csapat olyan kihívással néz szembe, amelynek sikerén múlik mondjuk a vállalkozás jövője, vagy a szintlépés lehetősége, akkor beindíthatja a félelmeket, amelyek blokkolhatják azt, hogy a csapat a lehető legjobbat hozza ki magából.

Hogyan lehet ezt a blokkot oldani?

Önmagába is hatásos a célokat és ezek elérésének tervét kötetlenebb formában, közösen meghatározni. Vannak azonban olyan kényes, feszültséget, stresszt, vagy akár félelmet okozó kérdések, amelyeket ha játékos formában dolgoztok fel és válaszoltok meg, a blokkok oldását és az erre lekötött energiák felszabadítását eredményezi.

“Mire lennénk hajlandóak, ha tudnánk, hogy nem sikerül?”
Ugye érzed, hogy ez egy meglehetősen provokatív és erős kérdés? Mégis érdemes megválaszolni, mert képessé teszi a csapatot arra, hogy saját korlátait lebontsa. Egyszerűen csak játsszátok el, hogy kudarcot vallotok és vizsgáljátok meg, mi a legrosszabb, ami történhet, ha célotokat nem sikerül elérni. Talán már rég idejétmúltak azok a tévhitek, akadályok és a legrosszabb szkenárió, amely az emberek fejében rögzült valamikor. Maga a játék, olyan kreatív energiát szabadít fel, amely kíváncsivá, nyitottá és képessé teszi a csapatot arra, hogy új perspektívákat lásson meg, meglepő lehetőségeket fedezzen fel. Ti lesztek legjobban meglepődve, ha ránéztek a listátokra, amelyen összegyűjtöttétek mi mindenre vagytok hajlandóak még akkor is, ha a küldetés sikertelen.

A játék során szabadjára engedett képzelet a másik legfontosabb eszköz a siker elősegítésére.

játék

KREATIVITÁS

A kreativitás alkotóképességet, teremtőképességet jelent, amely során a különféle képességek szerveződése lehetővé teszi az elszigetelt tapasztalatok összekapcsolását, újszerű értelmezését és új formában történő megjelenését. A kreatív gondolkodás lehetővé teszi egy probléma több oldalról való megközelítését, vagy olyan elemek összekapcsolását, amelyeket rendszerint egymástól függetlennek, vagy össze nem illőnek tartunk. A csapat, a csapattagok különböző látásmódja, megközelítésük sokszínűsége miatt önmagában biztosítani tudja a kreatív, inspiráló közeget, ha ennek teret engedünk. A kreativitás tehát nem egy született készség, hanem fejleszthető, különösen akkor, ha a másik két tényező, a bizalom és a játékosság együttesen jelen van a csapatban.

“Hirtelen történt… váratlanul jött! Nem tehettem semmit, nem voltam felkészülve!”
Mi mindent próbálnál meg, ha tudnád, hogy nem hibázhatsz? Felvetnéd elképzelésedet, ötleteidet a projektmegbeszéléseken? Kipróbálnál új, szokatlan lehetőségeket?

Valami mást, valahogy máshogyan csinálni, reagálni váratlan helyzetekre a siker harmadik kulcsa. Tanulni abból, ami működik és elengedni, ami nem, majd menni tovább.

kreativitás

Fantasztikus trénerem, Marco Buschman szavait idézve, a csapatenergia olyan valami, amely fizikai paraméterekkel nehezen írható le, mégis mindenki érzi és mindenki hozzáállására és teljesítményére hatással van.

Milyen zónái, jellemzői vannak a csapatenergiának? Hogyan és milyen irányban lehet az egyes zónákból elmozdulni?

Izgalmas kérdések, melyekre következő írásomban adom meg a  válaszokat.

Kozér Emőke

siker coach

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


BLOG